SISUKAS-TOIMINTA

SISUKAS-työskentelymalli on kehitetty Pesäpuu ry:n Sijoitettu lapsi koulussa (SISUKAS) –hankkeessa vuosina 2012-16. SISUKAS on osa STEAn Emma ja Elias -ohjelmaa. Ohjelma kokoaa yhteen järjestöjen projekteja ja toimintaa, joilla edistetään alle 15-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia.

Projektissa on paikallisen ja valtakunnallisen kehittämistyön lisäksi tehty pohjoismaista yhteistyötä vastaavan ruotsalaisen Skolfam®-toiminnan sekä Nordens Välfärdcenterin Varhaisen puuttumisen ja Fokuksessa perhehoitoon sijoitetut lapset-projektien kanssa. SISUKAS sai vuoden 2016 Talentian Hyvä käytäntö-palkinnon ja sijoittui toiseksi THL:n TERVE SOS-palkintokilpailussa. Projektissa:

  • Selvitettiin sijoitettujen lasten ja monitoimijaisen verkoston näkemykset kehittämistarpeista ja koottiin kansainvälistä tutkimustietoa.
  • Solmittiin yhteistyösuhteet ruotsalaisen Skolfam®-verkoston kanssa. Luotiin Skolfam®-mallin pohjalta SISUKAS -tukimalli sijoitetun lapsen koulunkäyntiin.
  • Testattiin työskentelymallin toimivuutta pilottikouluissa Keski-Suomessa. Mukana oli 20 sijoitettua lasta verkostoineen yhdeksältä paikkakunnalta. Arvioitiin tukimallin vaikuttavuutta.
  • Tuotettiin materiaalia: SISUKAS-käsikirja, opas, tutkimusraportit, sekä elokuvia (Materiaalit).
  • Koulutettiin ammattilaisia sijoitettujen lasten erityiskysymyksissä, tehtiin vaikuttamistyötä sekä aloitettiin mallin juurruttaminen.

SISUKAS-toimintaa jatketaan Sosiaali- ja terveysministeriön tukemana Veikkauksen tuotoilla. Seuraavan kolmivuotiskauden (2017-19) tavoitteena on jatkaa mallin valtakunnallista levittämistä ja juurruttamista, ammattilaisten osaamisen vahvistamista sekä kehittämistyötä sijoitettujen lasten osallisuuden ja koulutuksellisen tasa-arvoisuuden toteutumiseksi.

Lisätietoa projektista vuosilta 2012-16: Sijoitettu lapsi koulussa (SISUKAS)-projektiesite

HENKILÖKUNTA

christine
Kehittämispäällikkö
Christine Välivaara
puh. 040 775 5700
christine.valivaara(at)pesapuu.fi
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ
puh. (014) 332 2500

Kehittämispäällikkö (sij.)
Hanna-Leena Niemelä
puh. 041 435 6345
hanna-leena.niemela(at)pesapuu.fi


Kehittäjäpsykologi (perhevapaalla)
Elisa Oraluoma
elisa.oraluoma(at)pesapuu.fi

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Voit ottaa yhteyttä tällä lomakkeella tai olla yhteydessä suoraan työntekijään:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Anna palautettaKoulutuspyyntöTyönohjauspyyntöMuu asia

Aihe

Viesti

Uutiskirjeen tilaus:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)